dijous, 5 de juliol del 2012

Transparència, participació i rendiment de comptes en Salut: El Govern ja disposa de mecanismes per garantir-ho.

La Comissió d'Investigació que insta el PSC al Parlament, sobre les informacions fetes publiques que afecten a algunes institucions del sistema sanitari integral d’utilització pública de Catalunya, te per objectiu enfortir més, la transparència de les institucions i organismes que l’ integren. Últimament assistim amb perplexitat a una excessiva banalització d’aquestes qüestions, i el més sorprenent és que tothom opina i per tant, sentim més l’opinió de gent que no coneix els instruments de què ens hem dotat aquests anys, ni els bons resultats en salut aconseguits pel sistema sanitari català, amb un evident dèficit de finançament.

El Departament de Salut disposa ja de mecanismes que podrien ajudar a la difusió dels resultats en salut en qualitat, equitat i eficiència; la Central de Resultats. I en quan a transparència de procediments, el registre de convenis i contractes i els procediments contractuals, que es poden difondre millor.

Per tal d’aconseguir una transparència real i tranquil·litzar l’opinió publica serà necessari que ens hi esmercem en la comissió d’ investigació que es crearà al Parlament. Si hi ha irregularitats, com en tots els àmbits de la vida, cal jutjar-les, però no ens podem permetre des de l’ esquerra satanitzar un model que ha resultat ser dels millors del món –més esperança de vida, i mes bons resultats en salut-, i dels més barats - quarts per la cua en la despesa per càpita de les comunitats autònomes-.

Es pot millorar la difusió dels indicadors tant econòmics com de resultats en salut, de tots i cadascun dels centres de salut i hospitals, fent més entenedors per tothom els comptes de la sanitat publica.

No oblidem que a alguns els pot interessar el desprestigi del sistema públic de salut per afavorir l’ assegurament privat, no podem fer-los el joc .

Més generació de confiança i menys frivolitat pel que fa a les decisions que afecten a la vida de la gent, es el que ens cal en aquets moments.

Josep Maria Sabaté Guasch
Diputat Socialista al Parlament de Catalunya
Catalunya Press 5 de Juliol de 2012

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada